Tilaa uutiskirje

Ruokinta


Ruokinta on yksittäisistä järjestelmistä merkittävin onnistuneen maidontuotannon kannalta. Rehusta aiheutuvat kustannukset ovat yksi suurimmista kustannustekijöistä karjanhoidossa. Tästä syystä rehun käytön tehokkuus on ensiarvoisen tärkeää. Ruokinta tihein väliajoin johtaa parempaan maidontuotantoon ja sillä on positiivinen vaikutus lehmien terveyteen. NHK tarjoaa tilallesi sopivan ratkaisun ruokinnan tehokkuuden optimoimiseen.

Tutustu automaattiruokintaan »

ROBOFEED - AUTOMATISOITU APERUOKINTA
Automaattinen aperuokinta säästää merkittävästi työaikaa ja mahdollistaa rehun jaon useita kertoja päivässä. Ryhmäkohtainen ruokinta on myös helposti toteutettavissa. Järjestelmä ei myöskään sido traktoria kokoaikaisesti pelkästään ruokintaan ja appeen koostumus säilyy päivästä toiseen säädetyissä arvoissa. Menetelmä tuo lisäksi säästöä ruokintakustannuksissa, kun eläimille on helposti annosteltavissa oikea määrä rehua eikä hukkaa synny. 

Automaattisen ruokintajärjestelmän on oltava varmatoiminen ja käyttäjän hyvin laitteen käyttämiseen kouluttautunut, jotta järjestelmän hyödyt tulevat esille.

  
   

Ruokkija 3D-malli

apesekoitin

Robora_logo

   

ROBOFEED - MATTORUOKKIJA
Robofeed - mattoruokkijat valmistetaan mittatilaustyönä Suomessa. Komponentit ja ainevahvuudet ovat teollista laatua, jolla varmistetaan erittäin pitkä käyttöikä. Pisimpään käytössä olevilla ruokkijoilla on jaettu yli 30 miljoonaa kg rehua! 
  

Robofeed

mattoruokkija

puhelin

Ota yhteyttä

       
       

SCHAUER TÄYTTÖPÖYTÄ
  • ” Energiaa säästävä tanko-kuljetin lattia”
  • Runko kuumasinkitty
  • Soveltuu myös pyöröpaaleille
 
   Schauer täyttöpöytä 
Schauer täyttöpöytä   
       

SCHAUER REPIJÄ UUTUUS!
  • Alhainen energian kulutus, moottorin teho 4kW
  • Silppuaa pyöröpaalit alle 10 senttimetrin pituuteen
 
  Schauer repijäkela  
  Schauer repijäkela  
       

LELY VECTOR AUTOMAATTINEN RUOKINTAJÄRJESTELMÄ

Vector-järjestelmän sydän on rehukeittiö, jonne on sijoiteltu noin 2-3 päivän rehuntarve. Kahmari noutaa tarvittavan määrän rehua suoraan automaattisesti kulkevaan ”apevaunuun”. Väkirehut, kivennäiset ja nesteet voidaan syöttää vaunuun pumppaamalla tai spiraalikuljettimilla.

Lelyn järjestelmä toimii pyöröpaaleilla, kunhan ne on leikattu kahtia, toisena vaihtoehtona on leikata rehu siisteihin kakkuihin. Jakaessaan apetta ruokintapöydälle Vector tarkkailee onko rehua jäljellä vai onko kaikki jo syöty. Mikäli rehu on jostain kohdata ruokintapöytää loppu, Vector havaitsee muutoksen ja tuo lisää rehua.

 
  

Lely Vector

Tutustu täältä tarkemmin Lely Vectoriin »

 
   
Tutustu aperuokintaan apesekoittimella »

SEOSREHUVAUNU
Robora-navetoissa ruokintapöytä traktorikäyttöistä apesekoitinta varten tehdään yleensä rakennuksen sisään. Pöydälle pääsee nosto- tai taiteovista rakennuksen päädystä. Ruokintapöydän leveys on yleensä välillä 4,5-5 m. Tällöin appeen jako on mahdollista kerran päivässä, koska pöydälle mahtuu riittävästi apetta kerrallaan.
KUHN EUROMIX mallivalikoima on laaja ja kattaa kaikenkokoisten tilojen tarpeet.

KUHN on tehty kestämään pohjoisen olosuhteet: kokonaiset olki-, heinä- ja rehupaalit myös talvella, kun rehu on jäässä. Laaja valikoima eri malleja saatavilla sekä pysty- että vaakaruuveilla.

 
   

ruokinta1

seosrehuvaunu2

puhelin

Ota yhteyttä

   

 

 

Robora_logo

 

 

ROBOTTI-PIHATOIDEN EDELLÄKÄVIJÄ

 

puhelin

Ota yhteyttä


Katso yhteystiedot ›