Tilaa uutiskirje

Asiakkaitamme


Varavoimageneraattori varmistaa yöunet ja mielenrauhan

Maatalousyhtymää Nurmossa pitävien veljesten, Hannu ja Heikki Ylisen ei enää tarvitse sähkökatkojen takia menettää yöuniaan tai mielenrauhaansa.   JCB_generaatori_ylinen
MTY Ylisen keltainen JCB G115QS -varavoimageneraattori hankittiin pitkän linjan luomulypsytilalle alkukesästä 2016. Automaattilypsytilaa luotsaavat veljekset Hannu ja Heikki Ylinen. Lisäksi tilalla viljellään viljaa, nurmea ja öljykasveja.

Hankintakriteereinä koneelle olivat säänkestävyys, verkonvaihtomahdollisuus ja automaattinen käynnistys. Nämä kaikki täyttyvät JCB G115QS -varavoimageneraattorissa. Siinä on alhainen polttoaineenkulutus, hyvä hyötysuhde ja matala melutaso. Moottorina on JCB:n nelisylinterinen DieselMAX 4. ”Generaattoria on helppo ohjata ja valvoa ohjauspaneelista, tarvittaessa sitä voisi myös etäkäyttää. Sen 116 kilovolttiamppeerin tehot riittävät tupaan ja kaikkialle muuallekin. Siinä on myös ylimääräistä laajennusvaraa”, Hannu Ylinen kertoo.

Nopea toimitus ja helppo asennus

”Kone toimitettiin nopeasti parissa viikossa. Asennuspiirustukset olivat selkeät, ja asennuksen teki tuttu, tilan sähköt tunteva sähköfirma. NHK:lta saimme kattavan käyttöönottokoulutuksen. Myös huolto on tarvittaessa lähellä, Ilmajoella”, Heikki Ylinen toteaa. Koska generaattori on säältä suojattu, se ei tarvitse erillistä rakennusta suojakseen. Edes perustusta ei tarvita. Riittää, että alla on kova murskepohja. ”Betoni laitettiin, koska meillä oli laattoja muutenkin jäljellä”, Heikki jatkaa.

Automaattilypsytilalla ehdoton

”Varavoimageneraattori on automaattilypsytilalla aivan ehdoton”, Hannu toteaa. Myös muut maatilan toiminnot, kuten maidon jäähdytys sekä lämmitys ja ilmastointi vaativat jatkuvaa virtaa. ”Aiemmin viritimme varavoiman traktorikäyttöisellä aggregaatilla, joka piti lähteä käynnistämään vaikka keskellä yötä”, Hannu kertoo. Nyt myös tilalla asuva Hannu voi öisen sähkökatkon sattuessa kääntää kylkeä ja luottaa siihen, että automaattinen verkonvalvonta huolehtii generaattorin käynnistämisestä ja verkonvaihdosta. Automatiikka myös sammuttaa generaattorin, kun katkon loputtua verkkovirta on valtakunnanverkossa palautunut tasalaatuiseksi.

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›