Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

02.10.2019
Suomen 1000. Lely-lypsyrobotti aloitti lypsynsä Maaningalla

Suomen 1000. toiminnassa oleva Lely-lypsyrobotti on aloittanut lypsynsä tiistaina 1. lokakuuta Mika ja Hanna Mielosen Usvalan tilalla Kuopion Maaningalla. Robottilypsy on kasvattanut lypsymuotona suosiotaan siitä lähtien, kun NHK toi merkin ensimmäiset lypsyrobotit Suomeen vuonna 2001. Lely on Suomen suosituin lypsyrobottimerkki.

Nykyään uusista maassamme käyttöönotettavista lypsyjärjestelmistä valtaosa on robotteja. Robottilypsyllä maatilat tavoittelevat paitsi parempaa kannattavuutta ja eläinten hyvinvointia myös fyysisen työn keventämistä ja joustavuutta työaikoihin. Usvalan tilalle robottilypsyyn siirtyminen tarkoittaa uuden aikakauden alkua, kun asemalypsy säännöllisine lypsyaikoineen jää historiaan. ”Toivomme lypsyrobotin keventävän työtaakkaamme, koska asemalypsy on todella raskasta ihan fyysisestikin”, tilan isäntä Mika Mielonen kertoo.

Parempaa kannattavuutta ja hyvinvointia

Tuhannes Suomessa toiminnassa oleva Lely-lypsyrobotti on malliltaan Astronaut A5. Huhtikuussa 2018 markkinoille tullut robotti on saanut tiloilla hyvän vastaanoton. Sen helppokäyttöisyys, luotettavuus, korkea kapasiteetti ja eläinystävällisyys ovat vakuuttaneet käyttäjät paitsi Suomessa myös ympäri maailman. ”Tehtävämme on auttaa maidontuottajia parantamaan tilojensa kannattavuuden lisäksi myös heidän omaansa sekä eläintensä hyvinvointia”, toimitusjohtaja Oskari Korhonen NHK:lta toteaa.

Laaja huoltoverkosto palvelee ympäri Suomen

Lely on vakiinnuttanut asemansa Suomen suositumpana lypsyrobottimerkkinä. Maailmanlaajuisesti merkin lypsyrobotteja on käytössä yli 35 000 kappaletta. Lely-lypsyrobottien suosio ja laaja verkosto mahdollistavat asiakkaille kattavat huolto- ja neuvontapalvelut ympäri Suomen. ”Robottihuoltoomme kuuluu tällä hetkellä jo yli 60 sertifioitua huoltoasentajaa, jotka työskentelevät maanlaajuisesti 11 huoltoalueella. Meillä on kellon ympäri aina vähintään 10 asentajaa päivystysvalmiudessa. Pyrimme olemaan tilalla kolmen tunnin vasteajan sisällä missä päin Suomea tahansa”, Korhonen toteaa.

Alan paras neuvontaosaaminen

Myös NHK:n tilaneuvonnan asiantuntijat palvelevat koko Suomen alueella. Jokainen asiantuntija on Lelyn kouluttama ja sertifioima. ”Meillä on alan paras osaaminen sekä jatkuvasti kasvava tietotaito. Neuvojat toimivat tilojen sparraajina ja auttavat niitä pääsemään tavoitteisiinsa, olipa tavoitteena saada lisää maitoa tankkiin, kehittää tilaa tai ratkaista ongelmia”, Korhonen sanoo.

Lisätiedot: Jussi Savander, Lely Center -päällikkö, NHKdairy, 045 124 9002, jussi.savander(at)nhk.fi

mielonen_700px
Suomen 1000. Lely Astronaut -lypsyrobotti aloitti lypsynsä Kuopion Maaningalla tiistaina 1.10. Kuvassa Simo Jokinen NHK:lta (vas.) ja Hanna ja Mika Mielonen Usvalan tilalta.


Takaisin uutisiin

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›