Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

20.09.2019
Uusi PÖTTINGER IMPRESS 185 VC Pro Tehokas yhdistelmäpaalain suurille tiloille

PÖTTINGERIN ammattilaistason IMPRESS-paalainsarjaa täydentävä uusi IMPRESS 185 VC PRO on muuttuvakammioinen yhdistelmäpaalain erityisesti urakointikäyttöön ja isommille tiloille. Se auttaa korjaamaan niitetyn rehun ripeämmin missä tahansa olosuhteissa. Sillä voidaan tehdä 0,9–1,85-metrisiä paaleja, joten se on ihanteellinen vaihtoehto monikäyttöistä paalainta tarvitseville.

Erittäin tehokas noukinta

Paalaimen 2,3-metrinen noukin noukkii leveät karhot nopeasti ja tarkasti. Myös paalauksen aloittaminen ja päisteajo tai käännökset käyvät helpommin leveällä noukkimella. Noukkimen keskitetty painonkevennys ja kaksi niveltukivartta varmistavat erittäin suuren liikkumavapauden: noukinpiikit voivat liikkua pystysuorassa suunnassa jopa 120 millimetriä.

IMPRESS_185_VC_PRO_Fendt_028
IMPRESS 185 VC PRO on monikäyttöinen ammattilaistason paalain erityisesti suurille tiloille ja urakointiin.

LIFTUP varmistaa ripeän sullonnan

Noukitun rehun nopea ja tiivis sullonta paalauskammioon on olennaista paalin tiukkuuden ja siitä osittain johtuvan säilöntälaadun kannalta. LIFTUP-roottori saa noukitun rehun liikkumaan ripeästi. Patentoidun roottorin terät on aseteltu spiraalimaiseen muotoon, mikä takaa sen, että nurmirehu virtaa paalauskammioon sen koko leveydeltä ja tulee sinne juuri oikeassa kulmassa. Paalaimen sullontateho on suuri ja varisemistappiot pysyvät pieninä. Rehun tasainen syöttö koko kammion leveydeltä vähentää myös paalaimen huojuntaa, ja samalla paaleista muodostuu aina tiukkoja ja muotonsa säilyttäviä.

Ainutlaatuisen lyhyt silpunpituus koko paalin leveydeltä

PÖTTINGER on noukinvaunuissa maailman markkinajohtaja. Vaunut ovat tunnettuja muun muassa lyhyestä silpunpituudestaan. IMPRESS PRO -mallisarjan myötä PÖTTINGER on tuonut noukinvaunutason silpunpituuden myös pyöröpaalaimiin. Teoreettinen silpunpituus on 36 millimetriä koko roottorin leveydeltä. Uudessa ulosvedettävässä FLEXCUT 32 -silppuriroottorissa on 32 käännettävää TWINBLADE-terää ja teräkohtainen NONSTOP-teräsuojaus. Suojauksen ansiosta terät välttyvät vaurioitumiselta tai rikkoutumiselta, joten silpun pituus ja laatu säilyvät tasaisena pidempään. Noukinvaunuista tuttu ja hyväksi koettu, ulosvedettävä EASY MOVE -teräpalkki kuuluu myös IMPRESS-paalainten ominaisuuksiin. Ulosvedetyt terät saadaan pysymään huoltoa varten pystyasennossa helposti, kätevästi ja turvallisesti.

Tehokas käärin, jossa painopiste matalalla

Uuden IMPRESS 185 VC PRO -paalaimen käärin on luonnollisesti suunniteltu sopimaan yhteen erittäin tehokkaan paalaimen kanssa. Käärintävarret liikkuvat alhaalta ylös, minkä ansiosta koneen painopiste on alhaalla, ja myös kookkaiden paalien siirtyminen käärimelle sujuu mutkattomasti. Paalin käärinnän aikaista sijaintia on siirretty niin alas kuin mahdollista, jotta käärintäkalvon vauriot olisivat mahdollisimman vähäisiä. Käärimen hätäpysäytysjärjestelmä on uusimpien turvallisuusmääräysten mukainen. Kalvorullan vaihto on nopeaa ja helppoa hydraulisesti alas taittuvan rullatelineen ansiosta (telineeseen sopii 6 x 2 rullaa suojuksen taakse). Koneessa on myös kalvon repeämisentunnistus.

IMPRESS_185_VC_PRO_Deutz_039
Paali siirtyy turvallisesti käärimelle, joka on omaa luokkaansa tehokkuudessaan. Kaksoiskäärintävarsi pyörii jopa 36 kierrosta minuutissa.

Paalaimeen saa lisävarusteena paalinkääntäjän, joka vie vain vähän tilaa käärimen alustaan sijoitettuna. Sitä voidaan ohjata kätevästi suoraan traktorin ohjaamosta.

Lisätiedot: Ville Rantanen, tuotepäällikkö, PÖTTINGER, 043 211 0078, ville.rantanen@nhk.fi


Takaisin uutisiin

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›