Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

13.05.2019
Pöttingerin maanmuokkauskoneet valmistuvat joustavasti modernissa tehtaassa

Pöttinger-perheyhtiöllä on kolme eri tehdasta. Nurmikonetehdas sijaitsee Itävallan Grieskirchenissä, kylvökonetehdas Saksan Bernburgissa ja maanmuokkauskonetehdas sijaitsee Tšekin Vodňanyssä.

Uusin, moderni ja valoisa Tšekin-maanmuokkauskonetehdas pitää sisällään maanmuokkauskoneiden, kuten kyntöaurojen, kultivaattoreiden, lautasmuokkainten ja jyrsimien valmistuksen. Tehtaassa valmistetaan myös osia ja osakokonaisuuksia Pöttingerin heinäkoneisiin. Linjastolta syntyy esimerkiksi 35 kyntöauraa viikossa. Pöttinger pystyy tarjoamaan asiakkailleen useita eri auravariaatioita. Tästä syystä tehtaan ja etenkin kokoonpanolinjaston on oltava joustava.

Koneet kovaan kulutukseen

Suunnittelu ja tuotekehitys näkyvät myös tuotteiden valmistuksessa. Esimerkiksi kyntöauran siivet ja vantaat valmistetaan itse. Siiven valmistuksessa käytetään kaksinkertaista kuumakäsittelyä, jolla muodostetaan kova, kulutusta kestävä ulkopinta sekä joustava ja iskuja kestävä siiven ydin. Auran siipiin lisätään teollisesti hiiltä, jolloin siivestä saadaan entistäkin vahvempi ja kulutusta kestävä.

Asiakas voi valita jo tilausvaiheessa kulutusosiksi esimerkiksi sellaiset kärjet, jotka kestävät kovaa kulutusta. Kärkivaihtoehtoja on kolme erilaista. Classic on vakiokärki. Durastar on jo kovempaa kulutusta kestävä kärki, jossa terän kärki on kovametallipinnoitettu. Durastar plus on kestävin kovametallipinnoitettu kärki, jossa on erilliset vahvisteet itse kärkiosassa.

Työkoneita joka lähtöön

Pöttinger tunnetaan maailman johtavana noukinvaunuvalmistajana. Tunnettuja työkoneita ovat myös heinätyökoneet, kuten niittokoneet, karhottimet, pöyhimet ja pyöröpaalaimet. Kylvökoneissa merkki on tullut tunnetuksi viimeisten vuosien aikana. Pöttinger-kylvölannoittimet ja kylvökoneet ovat järeitä ja ne on tarkoitettu isojen pinta-alojen kylvämiseen. Kylvökoneiden valmistus on noussut merkittäväksi osaksi yrityksen liikevaihtoa.

Itävallassa sijaitsee yrityksen uusi varaosavarasto, joka on varustettu uusimmalla teknologialla. Varaosia liikkuu vuosittain 3,5 miljoonaa kappaletta.

Tuotekehitys tärkeässä roolissa

Pöttingerin tilikauden 2017–2018 liikevaihto oli 354 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi noin 15 prosenttia edelliseen tilikauteen verrattuna. Liikevaihdosta 59 prosenttia koostuu heinätyökoneista ja 27 prosenttia kylvökoneista. Tuotekehitykseen yritys käyttää vuotuisesta liikevaihdosta noin neljä prosenttia. Tuotekehitystyöstä ja innovatiivisestä työstä kertoo se, että yritys sai neljä hopeamitalia vuoden 2017 Agritechnica-näyttelyssä. Työntekijöitä yrityksellä on 1775 henkeä.

pottinger_vantaiden_valmistus

Vantaiden valmistusta Pöttingerin maanmuokkauskonetehtaalla Tšekin Vodňanyssä.


Takaisin uutisiin

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›