Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

03.04.2019
Lely jatkaa kasvuaan maatilojen robotiikassa ja tuotannonhallintaohjelmistoissa

Lely kasvoi voimakkaasti vuonna 2018 vahvistaen asemaansa johtavana robottien ja tuotannonhallintaohjelmistojen toimittajana maitotiloille. Kuluneena vuonna juhlittiin yrityksen 70-vuotispäivää ja saavutettiin useita virstanpylväitä, kuten uuden Astronaut-lypsyrobotin julkaisu ja Lelyn näkemyksen jakaminen tulevaisuuden maitotilasta.

Lelyn toimitusjohtaja Alexander van der Lely toteaa: ”2018 on ollut hieno vuosi Lelylle. Olemme ylpeitä siitä, että juhlimme 70-vuotispäiväämme ja samalla lanseerasimme useita uusia kiinnostavia tuotteita, kuten Astronaut A5, joka on osoittautumassa todelliseksi menestykseksi asiakkaillemme. Tämän ansiosta meillä on ollut voimakas yhdeksän prosentin kasvu, ja kokonaisliikevaihtomme oli 416 miljoonaa euroa*.

Tämä osoittaa, että nurmityökoneiden myynti AGCO Corporationille vuonna 2017, keskittyäksemme täysin robotiikkaan ja maatilojen ohjelmistoihin, oli oikea päätös. Aloitimme liiketoiminnan myös uusilla markkinoilla, kuten Kreikassa, Unkarissa, Taiwanissa, Uruguayssa ja Argentiinassa. Vahva tilauskanta vuodelle 2019 osoittaa Lely-tuotemerkin suosiota ja jatkuvaa kiinnostusta tuotteisiimme.”

Kasvuun vaikuttivat merkittävästi Euroopan ja Aasian alueet, kun taas Pohjois-Amerikan markkinat hidastuivat maidon hintojen haasteista johtuen. Lelyn investoinnit tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan olivat jälleen kuusi prosenttia yrityksen vuotuisesta liikevaihdosta, mikä vahvistaa yrityksen innovatiivisuutta myös tulevaisuudessa.

Tulevaisuuden maitotila

Huhtikuussa 2018 kansainväliselle verkostolleen järjestämänsä laajamittaisen Lely Future Farm Days - tapahtuman yhteydessä Lely julkaisi uuden Lely Astronaut A5 -lypsyrobotin ja uuden Juno-rehuntyöntäjän. Samalla kertaa Lely esitteli myös visionsa kestävän kehityksen mukaisesta, täysin robotisoidusta maitotilasta, joka on suunniteltu lehmän ympärille sitoutuen tuotannonhallintatietojen hyödyntämiseen. Tulevaisuuden maitotila hyödyntää edistyksellisiä innovaatioita, kuten lannan kierrätystä ja tietopohjaisten, päätöksentekoa tukevien ohjelmistojen käyttöä, joiden parissa Lely työskentelee.

Automaattisen ruokinnan merkitys kasvussa

Vuonna 2018 asennettiin maailmalla viidessadas automaattinen Lely Vector -ruokintajärjestelmä, jota myydään nyt jo yli 25 maassa. Elokuussa esiteltiin uusi Vector-versio. Tämä on poikkeuksellinen saavutus, koska Lely on toiminut automaattisten ruokintajärjestelmien parissa vasta vuodesta 2012, ja se osoittaa, että viljelijät tunnustavat yhä enemmän automaattisen ruokinnan arvon.

Tilakohtaisen maidonkäsittelyjärjestelmän esittely

Yksi vuoden 2018 virstanpylväitä oli myös tilakohtaisen maidonkäsittelyjärjestelmän, Lely Orbiterin esittely. Tämä automaattinen järjestelmä toimii tilalla kellon ympäri, ja se on suunniteltu korkeimpien elintarviketurvallisuusstandardien mukaisesti. Järjestelmä käsittelee maidon suoraan lypsyrobotista pulloon. Orbiter-konsepti tarjoaa viljelijöille uusia mahdollisuuksia markkinoida maitoa suoraan ja näin tukea kestävää tulevaisuuttaan. Orbiterin esittelyn myötä Lely julkaisi alankomaalaisille kuluttajille myös ainutlaatuisen Mijn Melk -maitomerkin. Lely Orbiterin prosessoima Mijn Melk tarjoaa kuluttajille puhtaan makuelämyksen, joka on jäljitettävissä tiettyihin lehmiin saakka. Mijn Melkin syyskuisesta julkaisusta lähtien tuotetta on myyty jo yli 200 000 pulloa, mikä osoittaa, että tämä tuote täyttää nykypäivän kuluttajien yhä kasvavat vaatimukset.

Vuoden 2019 näkymät

Lelyn vuoden 2019 näkymät ovat lupaavat. Lelyn tilauskanta on ennätyksellisen korkea, ja asiakkaiden kiinnostus uusiin tuotteisiin on jatkuvaa. Samalla Lely tunnustelee uusia markkinoita: tänä vuonna avattiin uusi Lelyn toimipaikka Kiinan Qingdaossa. Lely keskittyy entistä enemmän automaation käyttöönottoon maitotiloilla, koska tämä johtaa suuriin hyötyihin, kuten korkeampiin maitotuotoksiin, tyytyväisempiin ja terveempiin lehmiin ja viljelijän parempaan työ- ja yksityiselämän tasapainoon. Lisäksi Lely jatkaa uusien uraauurtavien, innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä auttaakseen asiakkaitaan hallitsemaan maitotilojaan haastavassa ja muuttuvassa ympäristössä. Useat näistä uusista ratkaisuista julkaistaan vuonna 2020.

*Huomautus: Raportoitu liikevaihto vuonna 2017 sisältää nurmikoneliiketoiminnan 1. lokakuuta saakka, jolloin se myytiin AGCO Corporationille.

Lisätiedot: Jussi Savander, NHKdairy Oy, 045 124 9002, jussi.savander(at)nhk.fi


Takaisin uutisiin

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›