Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

04.08.2017
Discovery 120 Collector

Lely tuo markkinoille käänteentekevän uutuuden kiinteälattiaisten pihattojen puhdistamiseen. Uusi Discovery 120 Collector on vallankumouksellinen puhdistusrobotti, joka puhdistaa lattian keräämällä lannan pois raappaamisen sijaan. Katso oheiselta videolta, kuinka laite toimii ja tilaa esite.
Tuloksena ei ole vain puhtaampi lattia; uuden robotin ansiosta lehmien ei tarvitse seisoa vuohisiaan myöten lannassa, kuten perinteistä lantaraappaa käytettäessä. Tämä tarkoittaa puhtaampia sorkkia, häntiä ja utareita sekä vähemmän lantaa makuuparsissa. Se tukee lehmien luontaista käyttäytymistä ja ehkäisee hygieniaan liittyviä sorkka- ja utaretulehduksia. Collector tekee lantaraapan vaijerit, taittopyörät ja korotetut sivukäytävät tarpeettomiksi. Kun esteitä on vähemmän, lehmät pystyvät liikkumaan pihatossa vapaammin ja turvallisemmin. Myös valkoviivan repeämää esiintyy vähemmän.

Kerää lannan raappaamisen sijaan

Lelyllä on yli vuosikymmenen kokemus ritilälattianavetoiden puhdistusroboteista. Esitellessään Discovery 120 Collectorin Lely tuo osaamisensa myös kiinteälattiaisten pihattojen puhdistukseen. Discovery Collector navigoi pihatossa itsenäisesti ennalta ohjelmoidun reitin perusteella. Sen sijaan, että laite vain työntäisi lantaa eteenpäin se kerää lannan alipaineen avulla ja reittinsä päätteeksi tyhjentää sen tyhjennyspaikalle. Puhdistusrobotin reitit voidaan helposti ohjelmoida tilan päivittäiseen rytmiin sopivaksi.

Vedellä puhtaampi tulos ja parempi pito

Discovery 120 Collector suihkuttaa vettä laitteen edestä ja takaa. Suihkutus edestä parantaa lannan keräämistä laitteen sisään. Suihkutus takaa puolestaan jättää lattian märäksi paremman pidon aikaansaamiseksi. Vesi varastoidaan kahdessa vesisäiliössä lantasäiliön sisällä. Kun lantasäiliö täyttyy, veden määrä vähenee ja vapauttaa lisää tilaa lannalle. Tämän ainutlaatuisen ominaisuuden ansiosta laite on kompakti. Lehmät voivat liikkua helposti sen ohi, ja laite pääsee itse liikkumaan porttien alitse.

Lely on testannut uusia puhdistusrobotteja yhteistyössä tilojen kanssa erilaisilla lattiatyypeillä ja erilaisissa pihatto-olosuhteissa. Laitteiden toimitukset Suomeen alkavat vuoden 2017 loppupuolella. Kysy lisää lypsyrobottimyyjiltämme.


Takaisin uutisiin

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›