Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

20.12.2016
Lely Meteor Uusi tapa hoitaa sorkkaterveyttä

Lely on kehittänyt Meteor-sorkkienhoitokonseptin parantamaan lehmien sorkkaterveyttä kestävällä, eläinystävällisellä ja turvallisella tavalla ottaen huomioon kaikki eläinryhmät. Lely Meteorin toimintaperiaate perustuu sorkkaterveyden varhaiseen puuttumiseen, ennaltaehkäisyyn ja tehokkaaseen hoitamiseen. Tätä kokonaisuutta tukee tilaneuvonta sekä laadukkaat välineet ja hoitotuotteet. Näiden kolmen tukipylvään avulla pyritään sorkkatautien nollatoleranssiin. Tämä tarkoittaa sorkkatautien havaitsemista aikaisimmassa mahdollisessa vaiheessa ja puuttumista niihin välittömästi.

Terveet lehmät ovat tuottavampia ja tarvitsevat vähemmän huomiota. Terveet sorkat ovat tärkeä edellytys lehmien terveydelle ja liikkuvuudelle. Valitettavasti moni maitotilallinen joutuu tekemisiin sorkkaterveyttä haittaavien sairauksien kanssa, joista yksi on sorkka-alueen ihotulehdukset. Sorkkasairaudet ovat vaikeita ennaltaehkäistä ja parantaa.

Puhdistus ja hoito ennaltaehkäisynä

Sorkkaterveyden pysyminen hyvänä varmistetaan lypsyrobottiin yhdistettävällä automaattisella suihkulla, joka puhdistaa sorkat ennen lypsyä. Lypsyn jälkeen sorkkiin suihkutetaan hoitavaa tuotetta. Ne eläimet, jotka eivät käy lypsyrobotissa saavat ennaltaehkäisevän hoidon siirrettävällä suihkulla.

Konseptin käyttöönotto Suomessa

Konseptin käyttöönottamiseksi Suomessa etsimme tällä hetkellä testitiloja osallistumaan kehitystyöhön. Tällä hetkellä Meteor on toiminnassa muun muassa Tanskassa ja Hollannissa, ja tarkoituksena on ottaa tuote käyttöön myös Suomessa mahdollisimman nopeasti. Tavoitteena on luoda sorkkaterveyttä ylläpitävä konsepti suomalaisille tiloille.

Lisätiedot: Anne Pyhälammi, neuvontapäällikkö, anne.pyhalammi(at)nhk.fi

meteor_ajankohtaista


Takaisin uutisiin

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›