Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

23.11.2016
Automaattinen tiedonsiirtopalvelu Lely-tiloille

Lely ja Mtech ovat yhteistyössä rakentaneet täysin automaattisen tiedonsiirtopalvelun Lely-robottitiloille. Uusi tiedonsiirtopalvelu hyödyntää ensimmäisenä yhteispohjoismaista NCDX-rajapintaa. NCDX-rajapinnassa robottivalmistaja voi vaihtaa tietoja maakohtaisten järjestelmien kanssa. NCDX on Suomessa nimetty Robolinkiksi.

Tiedonsiirtopalvelu siirtää automaattisesti eläintapahtuma- ja maitotuotostietoja Lelyn T4C-tuotannonhallintaohjelman ja nautarekisterin sekä neuvonnan tietokannan välillä. Tiedot päivittyvät kumpaankin suuntaan niin, että sekä tietokannan että navetan tuotannonhallintaohjelman tiedot ovat jatkuvasti ajan tasalla.

Automaattinen tiedonsiirto vähentää kirjaustyötä, kun kertakirjauksella voidaan tehdä eläintapahtuma- ja rekisteri-ilmoitukset. Tuotosseurannan maitotiedot voi lähettää tietokantaan suoraan T4C:stä ja lehmäkohtaiset analyysitiedot sekä tiineystarkastustiedot päivittyvät sinne takaisin. Tällä hetkellä tiedonsiirtopalvelu kattaa nautarekisterin ilmoitukset ja lehmäkohtaisten analyysien siirron robotille. Nykyinen maitotietojen lähetystapa WinAmmun kautta toimii vuoden 2017 loppuun saakka vaihtoehtoisena tuotosseurannan maitotietojen lähettämisväylänä.

Tiedonsiirtopalvelu koostuu T4C-tuotannonhallintaohjelmaan asennettavasta lisämoduulista (LDEX) sekä Robolink-rajapinnasta.

LDEX-moduuli

  • Lely LDEX- asennus ja käyttöönottopaketti sisältää LDEX-moduulin asennuksen ja käyttöönoton tilalla NHK:n tilaneuvojan toimesta sekä ensimmäisen 12 kk lisenssin. (Sisältää myös tilaneuvojan työtunnit ja km).
  • LDEX-moduulin vuosilisenssi sisältää teknisen tuen.

Robolink-rajapinnan ylläpitomaksu määräytyy sen mukaan, onko tilaajalla käytössään Minun Maatilani -moduuleita vai tilaako hän pelkästään tiedonsiirron.

Koko palvelun voi tilata NHK:n tilaneuvonnalta, joka toimittaa tarvittavat tiedot myös Mtech:lle palvelun avaamiseksi. Mtech laskuttaa rajapinnan ylläpitomaksun ja NHKdairy Oy laskuttaa LDEX-lisenssin. Molempien laskutusjakso on yksi vuosi kerrallaan.

ldex_ja_robolink

 


Takaisin uutisiin

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›