Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

04.11.2016
Rock Twister on Haumetin uusin kivenkeruukone

Haumet Oy laajentaa konetarjontaansa tuomalla markkinoille uuden kivenkeruukoneen. KoneAgriassa ensiesitelty kone on nimeltään Rock Twister. Uuden mallin lanseerauksen myötä myös järeämpi kivenraivauskone Ahmet 550 on nimetty uudelleen. Se kulkee tästä eteenpäin nimellä Rock Tornado.

Rock Twister kerää pellon pinnalta halkaisijaltaan 40–350 millimetrin kivet 5,7 metrin työleveydeltä. ”Kone on kehitetty asiakkaiden toiveiden pohjalta, ja rakenneratkaisut on testattu koeajoissa. Se on tehokas omassa kokoluokassaan ja hyvä vaihtoehto kivenkeruukonetta tarvitsevalle”, koneen kehittäjä Esa Nykänen Haumet Oy:stä kertoo.

Tutut voimansiirto ja komponentit, uusi heittorumpu

Uudessa kivenkeruukoneessa on hyödynnetty Rock Tornadon hyväksi havaittua tekniikkaa. Esimerkiksi voimansiirto ja komponentit ovat tutut järeämmästä mallista. ”Osat ja komponentit meille toimittaa paikallinen kotimainen verkosto. Näin laadunhallinta on helpompaa”, Esa sanoo.
Uutta kivenkeruukoneessa on kuljettimen korvaaminen heittorummulla, jossa roottori heittää kivet säiliöön. ”Näille vähän pienemmän kokoluokan kiville se on sopiva tapa. Kuluvat osat, eli heittorummun piikit, ovat kiinni kaseteissa, joten ne ovat tarvittaessa helppo vaihtaa kerralla”, Esa toteaa

Tuotantoon tulevana talvena

Tuotantoon uusi kone tulee tulevana talvena, ja se valmistetaan Haukivuorella. Kotimaisella Haumetilla on pitkä kokemus kivenraivauskoneiden kehittämisestä. Ensimmäinen protokone kehitettiin vuonna 1986 kotitilan kivisten peltojen raivaamiseen. Yrityksen perustaja Esa Nykänen tekee kivenraivauskoneella myös urakointia useiden tuhansien hehtaarien kokemuksella. ”Tuotekehityksemme perustuu omaan urakointiin. Testaamme muutokset aina ensin omassa käytössämme”, Esa päättää.

Tutustu Rock Twisteriin ja Rock Tornadoon kotisivuillamme.


Takaisin uutisiin

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›