Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

10.10.2016
Lelyn automaattinen tiedonsiirto pitää karjan tiedot ajan tasalla

Lelyn uutta LDEX (Lely Database Exchange) -tiedonsiirtojärjestelmää käyttämällä tilat voivat säästää työaikaa ja hyödyntää automaattilypsyä entistä tehokkaammin. LDEX on Lely Astronaut -robottilypsyjärjestelmän tuotannonhallintaohjelma T4C:n lisämoduuli. Se päivittää tiedot automaattisesti T4C:n ja virallisen eläinrekisterin välillä.

LDEX:ää käyttävien tilojen ei enää jatkossa tarvitse kirjata karjansa tietoja kahteen järjestelmään. Tietojen kirjaaminen pelkästään T4C-ohjelmaan riittää. Käyttäjä voi valita siirrettävät tiedot, kuten siemennykset, tiineystarkastukset, umpeenpanot, poikimiset ja maitonäytteet. Tiedonsiirto voidaan valita tapahtuvaksi joko automaattisesti kuuden, 12 tai 24 tunnin välein tai se voidaan tehdä manuaalisesti. Myös muiden toimijoiden viralliseen eläinrekisteriin kirjaamat tiedot päivittyvät T4C-ohjelmaan LDEX:n kautta.

LDEX:n avulla myös uuden lypsyrobotin käyttöönottaminen käy entistä helpommin. Ennen käyttöönottoa karjan viimeisimmät tiedot haetaan automaattisesti virallisesta eläinrekisteristä. Työaikaa säästyy, kun lehmä- ja kalenteritietoja ei tarvitse syöttää manuaalisesti T4C-ohjelmaan.

Ajantasaisen kirjanpidon ansiosta T4C pystyy huomioimaan karjan eri tuotoskauden vaiheet paremmin, jolloin tieto on reaaliaikaisesti käyttäjän hyödynnettävissä. LDEX:n tiedonsiirron kautta saatujen tarkempien lehmäkohtaisten maidon rasva- ja valkuaistietojen perusteella voidaan ruokintaa säätää ja näin vaikuttaa rehukustannuksiin ja maidon laatuun. Myös tuotosseurantatietojen siirtäminen tulee mahdolliseksi LDEX:n kautta keväällä 2017. LDEX-lisämoduuli voidaan asentaa käyttöönotettaviin tai jo käytössä oleviin T4C-tuotannonhallintaohjelmistoihin. Suomessa se on saatavilla joulukuun 2016 alusta alkaen, ja sitä myy NHKdairy Oy.

LDEX-asennuspaketti sisältää tilaneuvojan suorittaman asennuksen ja käyttöönoton (sis. matkakulut) ja ensimmäisen vuoden lisenssin.

Ensimmäisen vuoden jälkeen vuosittainen lisenssimaksu.

Kysy lisää tilaneuvonnalta.


Takaisin uutisiin

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›