Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

02.08.2016
JCB:n ainutlaatuinen Fastrac-traktori tuotannossa jo 25 vuotta

fastrac_25_years   Britannialainen työkonevalmistaja JCB juhlii Fastrac-traktorinsa 25-vuotista tuotantoa. Ainutlaatuinen Fastrac on edelleen ainoa traktori, jossa on täysi etu- ja takajousitus. Lisäksi se tarjoaa maanviljelijöille ja urakoitsijoille vertaansa vailla olevan yhdistelmän ominaisuuksia ja suorituskykyä, joka näkyvät korkeana tuottavuutena ja käyttöasteena.

Suuri tienopeus ja soveltuvuus peltotöihin

Fastrac-konseptin lähtökohtana oli kehittää traktori, joka yhdistää suuren tienopeuden ja soveltuvuuden peltotöihin, mukaan lukien raskaat vetotyöt. Ensimmäinen prototyyppi rakennettiin vuonna 1987. Konsepti ei ainoastaan tarjonnut erinomaista mukavuutta molempien akselien jousituksen avulla, vaan rikkoi myös myytin jousituksesta ja kyntämisestä mahdottomana yhtälönä.

Etuja ilman kompromisseja

Vuosien saatossa konseptia on kehitetty huimasti eteenpäin. Pitkän tuotekehityksen saavutukset kulminoituvat uusimmassa, vuonna 2013 esitellyssä Fastrac 4000-sarjassa. Traktorin ominaisuudet, kuten ohjaamo, moottorin suorituskyky, vaihteiston hallinta ja monipuolisuus ovat vähintään yhtä hyviä kuin muissa traktoreissa. Tämän lisäksi käyttäjä hyötyy traktorin molempien akselien jousituksesta, tarkasta ohjauksesta ja ulkopuolisista ABS-levyjarruista, jotka pysäyttävät traktorin tehokkaasti ja turvallisesti. Erillisrunko puolestaan mahdollistaa, etteivät moottori ja voimansiirto ole alttiina suurille vääntörasituksille kuten tavanomaisessa traktorissa. Fastrac-traktoria ensimmäistä kertaa harkitsevat huomaavatkin nyt, että he voivat saada Fastracin edut ilman kompromisseja.

JCB kehittää ja valmistaa työkoneita maatalouteen, rakentamiseen ja teollisuuteen. JCB:n Fastrac-traktorit maahantuo ja myy Suomessa NHK-Keskus Oy, joka tunnetaan maatalousalan vahvana ja asiantuntevana toimijana.

Lisätiedot: Teemu Koskiniemi, tuotepäällikkö, JCB Agri, NHK-Keskus Oy, 050 467 8166


Takaisin uutisiin

Rahoitusratkaisut ikoni

rahoitusta
TILAN tarpeisiin


Lue lisää ›

koeajo

VARaa
jcb-koeajo!


Lue lisää ›

huoltoverkosto

24/7 Robotti-
huoltoverkosto


Lue lisää ›